Škandinávsky dizajn

person Publikoval: Krásny Interiér list v: Škandinávsky vs. minimalistický dizajn dňa: comment Komentár: 0 favorite Zobrazené: 211

Škandinávsky dizajn, je zameraný na prírodné materiály bledých odtieňov a minimalistických tvarov v otvorenom priestore,aby dokázal využiť čo najviac denného svetla a slnečného svitu, v týchto chladných krajinách. Moderný štýl sa rozvinul v 50-tych rokoch minulého storočia súčasne vo Švédsku, Dánsku, Fínsku na Islande a v Nórsku.

Predstavte si drevené chalúpky zasypané snehom, jednofarebne ladené schémy interiéru a doplnkov a budete mať správnu predstavu o tomto severskom štýle.Niečo môže byť minimalistické a škandinávske zároveň, hlavný rozdiel je v použitých materiáloch.Pre minimalistický dizajn sú typické: nerez, chróm, či lakované plasty.

Naopak škandinávsky dizajn reprezentujú organické materiály – konopné tkaniny, stoličky z ohýbaného dreva a pletené koše.
Obidva štýly sú za a pre poriadok, preto ak vás zaujíma práve táto téma, mali by ste sa inšpirovať. Marie Kondo.

Ak sa Vám Škandinávsky dizajn páči, nájdete ho i tu v našej ponuke.

V rovnakej kategórii

Najnovšie blogy

Diskusia

Žiadny komentár

Napíšte komentár

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December
close

Nové konto

Máte už vytvorený účet?
Prihláste sa alebo Obnoviť heslo